جنگل جیغ
جنگل جیغ بدون شک یکی از عجایب گردشگری ایران است که ارزش یکبار دیدن را دارد. این جنگل در جنوب شهر مشهد و در منطقه طرقبه واقع شده و گردشگران میتوانند در نزدیکی روستای سربرج، بهراحتی این جنگل را پیدا کنند. در نگاه اول، چیز عجیبی در این جنگل مشاهده نمیشود؛ مخصوصا اگر در روزهای گرم به این منطقه خوش آبوهوا سفر کرده باشید. اما در نزدیکی غروب و با نزدیک شدن به تاریکی، صداهای عجیبی از جنگل به گوش میرسند. این صداها باعث شدند که مردم منطقه، جنگل را عجیب و ترسناک بدانند. پس از بررسیهای مختلف، مشخص شد که دلیل این صداها، گونهای از جیرجیرکهای محلی به نام «کز» هستند. خواندن همزمان تعداد زیادی از این جیرجیرکها، چنین صداهای عجیبی را در جنگل ایجاد میکند. این جیرجیرکها 40 روز عمر میکنند و در نزدیکی رودخانهها زندگی میکنند. شاید اگر علم، دلیل این صداها را فاش نمیکرد، جذابیت جنگل بیشتر میشد! اطلاعات بیشتر را می توانید در لینک جنگل جیغ در ایران کجاست؟ بخوانید.
ریگ جن
اگر اهل ماجراجویی هستید و ترسی از مرگ ندارید، به کویرهای اطراف سمنان بروید و سری هم به منطقه ریگ جن بزنید. شکی نیست که بسیاری از گردشگران طبیعت، ریگ جن را به عنوان یکی از مکان های عجیب ایران به شما معرفی میکنند. این منطقه به مثلث برمودای ایران هم مشهور است؛ چراکه هر کسی به این ناحیه از کویر میرسد، در ریگها فرو میرود و دیگر اثری از او باقی نمیماند. ریگزار مثلث برمودار دارای باتلاقهای شنی است و گردشگری در این منطقه بههیچ عنوان توصیه نمیشود. البته مناطقی در کویرهای اطراف آن وجود دارد که میتوانید از آنها بازدید کنید؛ اما حتما با یک راهنمای ماهر، نه به تنهایی. محلیها بر این باورند که کویر رنگ جن، درواقع محل زندگی جنهاست و به همین دلیل هم هیچکس زنده از آن بیرون نمیآید. برخی حتی مدعی هستند که حتی شترها با نزدیک شدن به این کویر، ثابت میایستند و به حرکت خود ادامه نمیدهند.
دریاچه مهارلو
دریاچه مهارلو یکی دیگر از مکان های عجیب ایران است. این دریاچه نمکی که در ارتفاعات استان فارس قرار دارد، بهدلیل جلبکهایی که در کف آن وجود دارد، به رنگ صورتی دیده میشود. افزایش میزان تبخیر آب در اواسط تابستان و غلظت بالای نمک، رنگ دریاچه را صورتی مایل به قرمز میکند. دریاچه در اردیبهشت ماه به رنگ صورتی مایل به بنفش دیده میشود که همین تغییر رنگ و ساختار دریاچه، آن را به یکی از عجایب گردشگری ایران تبدیل کرده است. دریاچه مهارلو در 15 کیلومتری شیراز و در مسیر بندرعباس قرار دارد. در بازدید از این دریاچه، این شانس را دارید که پرندههایی مثل فلامینگو، آنقوت و مرغابی را از نزدیک تماشا کنید.
باغ سنگی درویش خان
باغ سنگی درویش خان که در سیرجان واقع شده، یکی از عجیب ترین جاهای دیدنی ایران است که منظرهای سورئال دارد. این باغ بهصورت طبیعی ایجاد نشده و بیشتر به یک اثر هنری اعتراضی شباهت دارد. این باغ که متعلق به «درویش خان اسفندیار پور» بود، نزدیک به 40 سال قبل رونق داشت؛ تا اینکه با اصلاحات ارضی مواجه شد و به مرور زمان، به باغی بیمحصول و خشک تبدیل شد. درویش خان نیز برای نمایش اعتراض خود، درختهای باغ را به محل دیگری انتقال داد و از سرشاخههای آن سنگ آویزان کرد. امروزه، این باغ کمی غمگین و البته خوفناک را از عجایب گردشگری ایران معرفی میشناسند.
چشمههای باداب سورت
اگر با مفهوم کلی چشمه آشنا باشید، تردیدی نیست که از چشمههای باداب سورت، به عنوان یکی از عجایب گردشگری ایران یاد میکنید. چشمههای باداب سورت در 100 کیلومتری جنوب ساری واقع شدند و در طول سالیان دراز و عوامل طبیعی، به شکل امروزی درآمدهاند. نکته جالب دیگر درباره باداب سورت، رنگ طلایی، زرد، نارنجی و قرمز آب چشمه است. متاسفانه چشمههای باداب سورت به دلیل بی توجهی مسئولین و بازدیدکنندههای مخرب، در حال نابودی هستند. لطفا در بازدید از این منطقه، مراقبت محیط زیست باشید، بیشتر از ظرفیت مجاز وارد منطقه چشمهها نشوید، به بافت، ساختار، آب، گلولای و رسوبات چشمهها دست نزنید تا زمین برای تکامل یا نابودی این چشمهها تصمیم بگیرد و آن را برای نسلهای بعدی باقی بگذارد.
کوههای مریخی روستای تیس
اگر میخواهید یکی از عجیب ترین جاهای دیدنی ایران را ببینید، حتما از کوههای عجیبی که به دلیل فرسایشهای چند میلیون ساله ایجاد شدهاند، دیدن کنید. این کوهستان عجیب که در چابهار و نزدیکی مرز پاکستان قرار دارد، بیشتر به نماهایی که در فیلمهای هالیوودی از مریخ دیدهایم شباهت دارند. برخی از دانشمندان بر این باورند که این کوهها در گذشته، زیر خاک پنهان بودند و در اثر فرسایش آبی و خاکی، سر از خاک بیرون آوردهاند. برای بازدید از این منطقه در نزدیکی روستای تیس، حتما لوازم ضروری طبیعتگردی، آب و غذای کافی همراه خود داشته باشید.
گِل فشان
یکی دیگر از عجایب گردشگری ایران در چابهار قرار دارد. گل فشان در 100 کیلومتری چابهار واقع شده و درواقع کوهی است که از دهانه آن، گل میجوشد و به اطراف پرتاب میشود. در قله کوه گل فشان، یک چاله به قطر حدود 1 متر و عمق تقریبا نیم متری قرار گرفته است. به فاصله هر 10 تا 15 دقیقه، مقداری گل از این چاله خارج میشود که صدایی شبیه به ترکیدن حباب دارد. برخی بر این باورند که کل ساختار این کوه، به مرور زمان و بر اثر جوشیدن گل از چاله ایجاد شده و به شکل ماهوری امروزی درآمده است.