به گزارش روابطعمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، خداداد مقبلی معاون برنامهریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در گردهمایی سراسری رؤسای ادارات راهداری و حمل و نقل جادهای كشور اظهار داشت:
در حال حاضر 725 مجتمع خدماتی رفاهی در سراسر كشور مشغول فعالیت و خدماترسانی به كاربران جاده میباشند كه عمدتاً در آزادراهها و بزرگراهها مستقر هستند و به دلیل هزینه بالای ساخت مجتمعهای خدماتی – رفاهی، بخش خصوصی نتوانسته تعداد مورد نیاز مجتمعهای خدماتی – رفاهی را در راههای كشور تأمین كند.
وی افزود: سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با هدف كاهش سوانح جادهای و استراحت بینراهی مسافران و كاربران جادهها با كمك بخش خصوصی مجتمعهای خدماتی رفاهی كوچك مقیاس را به بهرهبرداری میرساند كه بعد از آمادهسازی طرح، فراخوان ساخت این مجتمعها اعلام میشود.
معاون برنامهریزی عنوان كرد: در مسیرهایی كه بخش خصوصی تمایل به ساخت مجتمعهای خدماتی – رفاهی نداشته به خصوص در مسیرهای كویری، در ایام سفرهای نوروزی ادارات كل راهداری و حمل و نقل جادهای استانها نسبت به راهاندازی و ساماندهی استراحتگاههای موقت در مسیرهای پرترافیك و مسافرپذیر اقدام نماید.
مقبلی با اشاره به تأثیر این استراحتگاه در كاهش سوانح رانندگی تصریح كرد: به عنوان مثال در مسیر كرمان – راور، راور – دیهوك، كرمان – بم و بم – زاهدان و مسیرهایی كه فواصل شهرها زیاد است و یا مجتمعهای خدمات رفاهی برای ارائه خدمات به رانندگان وجود ندارد با كمك بخش خصوصی آب انبارهای مستقر در مسیر به استراحتگاههای موقت تبدیل شده است، این اقدام قطعاً میتواند در رفع خستگی راننده و همچنین كاهش تصادفات و تلفات جادهای تأثیرگذار باشد و همچنین خدمات مناسبی برای هموطنان در سفرهای نوروزی به همراه داشته باشد.
مقبلی افزود: به رؤسای ادارات راهداری و حمل و نقل جادهای سراسر كشور توصیه میشود برپایی ایستگاههای صلواتی، برگزاری جشنوارههای نوروزی، استقرار ایستگاههای شادی برای كودكان و بزرگسالان، استفاده از مصالح بومی برای رنگآمیزی و جذابیت بیشتر ایستگاههای موقت، احداث راهاندازی كیوسكهای مواد غذایی در ورودی و ایستگاههای موقت در 30 كیلومتری شهرها كه میتواند برای رفع خستگی رانندگان مؤثر باشد، در دستور كار قرار گیرد.
معاون برنامهریزی درادامه گفت: شناسایی نقاط حادثهخیز كه بنابر اظهارنظر پلیس راه، تصادفهای اتفاق افتاده در این مكانها مرتبط با خستگی راننده میباشد، استراحتگاههای موقت با حداقل هزینه با همكاری بخش خصوصی راهاندازی شود.
وی اضافه كرد: برای راهاندازی این ایستگاههای توقف موقت ادارات راهداری و حمل و نقل جادهای سراسر كشور با استفاده از امكانات ماشینآلاتی خود و با كمك بخش خصوصی نسبت به انجام این موضوع به منظور كاهش هزینهها و تأثیرگذاری خدمات بیشتر و در بحث ایمنسازی راههای ورود و خروج و تأمین روشنایی محوطه پاركینگ و همچنین كمك به محوطهسازی و اجرا، پاركینگ این ایستگاهها نهایت تلاش را انجام تا تعداد زیادی از این ایستگاههای توقف متوقف در مسیرها در ایام باقی مانده، تا شروع سفرهای نوروزی آماده بكار شود.
تاریخ انتشار :
1397/12/19
|
پایانه ها
ایجاد استراحتگاه های موقت در مسیرهای کویری کشور
جهت ارتقاء خدمات مورد نیاز مسافران، در افزایش ایمنی سفر ایجاد استراحتگاه موقت بینراهی در دستور كار ادارات كل راهداری و حمل و نقل جادهای استانها قرار گرفت.
Payaneha.com