در شمال غربی شهر آستارا در استان گیلان و 30 کیلومتری این شهر روستایی به نام حیران قرار گرفته. جمعیت این روستا حدود 800 خانوار است. این روستا به دلیل زیبایی طبیعی آن به عنوان یکی از منطقه های نمونه گردشگری در ایران به شمار میره.
گردنه حیران آستارا رو به اردبیل وصل میکنه.
در یک طرف آن جنگل های انبوه و در طرف دیگه دره ای عمیقه که رود استراچای از آن میگذره. جاده حیران تقریبا در تمام طول سال پوشیده از مه است و زیبایی فوق العاده ای دارد. جاده حیران پیچ های خیلی تندی داره و به خاطر مه غلیظش باید خیلی مراقب بود. این گردنه در بیشتر زمانها در زیر پوششی از مه قرار داره و از نظر طبیعی دره ها و کوهپایه های آن پوشیده از گل ها و گیاهان جنگلی هستن.
با وجود این گردنه خیلی مرتفع نیست و ارتفاع بلندترین نقطه آن از سطح آبهای آزاد حدود 1500 متره. علت اصلی این مه در واقع رطوبت دریای خزراست نه ارتفاع زیاد گردنه. اهمیت گردنه حیران به این خاطره که یکی از روستاهای تاریخی و ییلاق بزرگترین خوانین آستارا و قشلاق های غربی و شمالی این شهرستان در گذشته بوده.
روستای گیلده یا گیلاده هم یکی دیگه از جاذبه های این گردنه است. گیلده در فاصله 25 کیلومتری غرب آستارا قرار گرفته و به طور مستقیم حدود 5 کیلومتر با مرز کشور آذربایجان و همین حدود رو از گردنه حیران فاصله داره. این منطقه دارای طبیعت زیبا و جنگل های بکر است که همه ساله از هزاران نفر از گردشگران و کوهنوردان استان گیلان، اردبیل، آذربایجان شرقی و غیره از این منطقه دیدن میکنن. جاده گیلده آسفالت بوده و این روستا دارای آب لوله کشی از چشمه است و از آب و هوای معتدل برخورداره. بیشترین معروفیت این روستا به خاطر توریستی بودن آن و قرار گرفتن در مسیر آبگرم علی داشی، مشه سویی و منطقه فندقلو است. به همین دلیل سالانه پذیرای هزاران گردشگر از استان های مختلف کشور بخصوص گیلان، اردبیل وآذربایجان شرقی است.
آب گرم علی داشی، آبگرمی طبیعی است که یک حوضچه کوچک ا زسنگ و آجر برای آبتنی داره. در مسیر آن درختچه های کوتاه، آلوچه وحشی و درختان بلوط وجود داره. در مسیر جنگل آبشارو چشمه های زیادی وجود داره که آب آنها برای نوشیدن به خاطر گل و لای توصیه نمیشه. در نزدیکی آبگرم یک قهوه خانه کوچک برای رفع خستگی و نوشیدن چای است.
مسافران این جاده برای اینکه از چشم انداز های زیبای گردنه حیران لذت ببرن میتونن سوار تله کابین هم بشن. تله کابین حیران یکی از مناطق نمونه گردشگری است که دارای مسیری به طول 1500 متر است که در حاشیه کوهستان حیران در منطقه ای معروف به حاجی امیر حد مرزی بین استانهای اردبیل و گیلان و کشور جمهوری آذربایجان قرار داره. تله کابین در منطقه ای از گردنه حیران قرار گرفته که از طرف شرق به دریای خزر و گردنه حیران، از غرب و جنوب و ایستگاه بالا به جنگل فندقلوی شهرستان نمین و از شمال نیز به مرز ایران با جمهوری آذربایجان مشرف است. سورتمه ریلی حیران به عنوان طولانی ترین سورتمه شمال ایران در دهکده گردشگری حیران ایجاد شده.