در جهان امروز، بخش حمل و نقل از جمله بخشهای زیربنایی اقتصاد هر جامعه است كه علاوه بر تحت تأثیر قراردادن فرایند توسعه اقتصادی، خود نیز در جریان توسعه دچار تغییر و تحول میشود. صنعت حمل و نقل در جمهوری اسلامی ایران، دورانی پرفراز و نشیب را پشت سرگذاشته كه ویژگی اصلی آن تلاش برای دستیابی به جایگاهی والاتر و فردایی بهتر است.
فرا رسیدن 26 آذر روز حمل ونقل و رانندگان، یادآور اخلاص، توانمندی و خودباوری فعالین صنعت حمل ونقل جادهای را به تمامی فعالین، برنامه ریزان و تعالیگران این بخش، تبریک عرض نموده و امید است که هر سال با بهره گیری حداکثری از ظرفیتهای نهفته در بخش حمل ونقل جاده ای با همدلی و همکاری بیش از گذشته کارنامه درخشانی را برای خدمات گیرندگان این بخش ارائه نمود.
آنچه در 26 اذر 1362 گذشت
26 آذر 1362 در بحبوحه جنگ تحمیلی، حدود یكصد كشتی حامل كالا در بنادر جنوبی، در انتظار تخلیه بود و بروز بحران ناشی از اتمام ذخیره كالاهای اساسی در شهرها و جبهههای جنگ، تهدید كشتیهای منتظر تخلیه توسط هواپیماهای دشمن و شمول دموراژها و بیمههای جنگی سنگین و. . . نگرانیهای فراوانی برای مسئولان نظام ایجاد كرده بود. در این روزها رهبر كبیر انقلاب اسلامی، طی پیامی ضمن اطمینان دادن به مردم در زمینه وجود مایحتاج عمومی به مقدار مورد نیاز در بنادر جنوبی، كامیونداران كشور را به مشاركت در تخلیه هرچه سریعتر بنادر فراخواندند. در پی صدور این فرمان تاریخی، در یك بسیج عمومی و با فداكاری، ایثار و تلاش تمامی دستاندركاران بخش حمل و نقل، مشكل تجمع كالاهای وارداتی و نوبتهای طولانی تخلیه كشتیها در بنادر حل شد. 14 سال پس از زمان صدور فرمان حضرت امام ره به پیشنهاد وزارت راه و ترابری و در جهت آگاهی هرچه بیشتر جامعه با نقش و جایگاه بخش حمل و نقل، در سال 1376 از سوی شورای فرهنگ عمومی كشور، 26 آذر به عنوان روز حمل و نقل شناخته شد.