هر چه به اربعین حسینی نزدیک تر میشیم سفرهای زیارتی به عراق بیشتر از قبل میشه و جمعیت بسیاری از شیعیان و دوستداران اهل بیت برای زیارت و عزاداری سالار شهیدان راهی کربلا و شهر های زیارتی دیگر در کشور عراق میشن.
کربلا یکی از مهمترین شهر های زیارتی جهانه که به خاطر وجود مرقد مطهر امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) که به فاصله ی 300 متر از هم قرار دارن، به یک قطب گردشگری مذهبی در جهان تبدیل شده و در ایام محرم و صفر، به خصوص روزهای تاسوعا، عاشورا و اربعین تعداد زیادی زائر به این شهر ها سفر میکنن.
تجمع زائرین اهل بیت در روز اربعین، یکی از بزرگ ترین تجمع های مذهبی در جهانه. اگه قصد زیارت در این ایام رو دارین با ما همراه باشین تا اطلاعات مفیدی رو بهتون بگیم.

کربلا

اطلاعات ضروری که بهتره قبل سفر به کربلا بدونین و اونا رو داشته باشین:

اختلاف ساعت با ایران: ۱/۵- ساعت
زبان رسمی: عربی و کردی
واحد پول: دینار عراق
کد کشور: 964++
کد شهری: ۴۰

شماره تلفن‌های اضطراری:

پلیس: 122104
آتش نشانی: 122115
آمبولانس: 122

شرایط آب و هوایی 

از نظر آب و هوایی، آب و هوای کشور عراق صحرایی است، زمستان های سرد و تابستانهایی گرم داره. تفاوت دما در شب و روز افت زیادی داره و شبهایی سرد رو پیش رو دارین.

توصیه های برای صرفه جویی در هزینه ها

اگه قصد سفر به کربلا در ایام شلوغی رو دارین بهتره از قبل بلیط خودتون رو بخرین. میتونین با تورهایی که آژانس های مسافرتی دارن سفر کنین ولی هزینه زیادی رو باید پرداخت کنین. اگه میخواین سفری به صرفه داشته باشین بهتره با اتوبوس سفر کنین. پیش فروش بلیط های اینترنتی اتوبوس در سایت پایانه ها شروع شده و شما میتونین بلیط اتوبوس خودتون رو به صورت آنلاین از سایت بخرین. 
در مورد هزینه های خوراک و مواد غذایی اگه در ایام اربعین به سفر برین و بخواین در پیاده روی شرکت کنین در بین راه موکب های بسیاری قرار داره که میتونین به صورت رایگان غذا و آب بخورین. در روز های تاسوعا، عاشورا و اربعین در همه جای کربلا نذری پخش میکنن که یکی از معروف ترین نذری ها قیمه نجفی است. اگه در ایام محرم و صفر به کربلا سفر کنین هیچوقت گرسنه نمیمونین. بامیه، کباب، دولما از جمله غذاهای سنتی کربلاست.
اگه قصد خرید سوغاتی در این شهر دارین بهتره مهر، تسبیح و پارچه ی سبز متبرک بخرین و پول خودتون رو صرف خرید اجناس نامرغوب چینی بازارهای اونجا نکنین.

کربلا

کربلا در گذشته منطقه شهری نبوده و یک بیابان خشک بوده که بعد از دفن شدن پیکرهای شهدای کربلا و رفت و آمد زائرین به این منطقه، به تدریج زندگی در آنجا شکل گرفته و به یک شهر تبدیل شده.
علما، بزرگان ایرانی و بسیاری یاران امام حسین  در کربلا دفن شدن که در بین اونا میشه حر بن یزید ریاحی، طفلان مسلم، سید احمد ابوهاشم، ابن حمزه، شیخ یوسف بحرانی، علامه وحید بهبهانی، مظفرالدین شاه، امیر کبیر و ... رو نام ببریم.

بسیاری از زائران به قصد زیارت به کربلا سفر میکنن و تنها به دعا و عبادت میپردازن، آثار تاریخی زیادی درکربلا قرار داره که میتونین از اونا هم دیدن کنین. مانند:

  • قلعه‌ی اخیضر
  • قلعه‌ی هندی
  • مقام امام صادق علیه‌السلام
  • مقام حضرت مهدی (عج)
  • مقام زین العابدین علیه‌السلام
  • مساجد کربلا
  • حسینیه‌های کربلا

اگر قسمتتون شد و در این ایام سعادت زیارت نصیبتان شد ما را از دعای خیرتان بی نصیب نکنین.